Kennel Fjellvandreren

Cisko: Lappehiets Major Cisko, Ailo: NORD UCH LT EE UCH Raiddokas Reijo og Birk: Jehnajan Tyyppi

Velkommen til oss

Vi bor i Gudå et stykke utenfor Stjørdal og er 5 firbeinte og meg på et lite småbruk 🙂

De firbeinte er Ailo, Birk, Choy, Dâvvi og Arja. I tillegg har jeg Cisko som bor hos forvert.

Ailo flytta til oss våren 2011 , fra Raili i Sverige, og var da ca. 7-8 måneder. Ailo er nå blitt en voksen stolt kar som liker både lydighetstrening, spor, skiturer og lange fjellturer. Han er en skikkelig gogutt som vet hva han vil.

Birk hentet jeg i Finland sommeren 2013. Da var han 7 uker og en skikkelig liten friskus. Høyt og lavt, med en matlyst som en hest. Han er en nysgjerrig kar som skal finne ut av det meste, men det trenger ikke å være noe høyt tempo på det som skal gjøres. En hanne som tar livet med ro kan man godt si.

Cisko hentet vi hos Eva, på Karmøy, 10 desember 2015. Han skulle vist være en litt forsiktig liten luring. Vel det siste stemmer.. Han er en luring som er med på alt. Halen går fra morgen til kvelds.. og blikket hans speider etter nye ting man kan finne utav. Cisko har flyttet til Trondheim.

Og siste mann i flokken er Dâvvi som kom hit i 2018. Han er sønn av Cisko og Ailo er hans morfar. Davvi har arvet mye av sine foreldre og besteforeldre. Han er en stødig, uredd og nysgjerrig valp.

Første dame i flokken ble Choy og kom til kennelen i januar 2019. Hun er fra Sverige og er en flott dame. Lærevillig og lett å ha med å gjøre. Hun er våken og følger med. Hannene har hun også fortalt hvem som er sjefen. Choy bor hos forvert til daglig, men vil være på kennelen med jevne mellomrom. 

Og i 2019 ble Arja født her hjemme. Hun er ei nydelig lita snuppe som kommer til å bo her.

Jeg heter Elin og arbeider hos Equinor på Stjørdal. 

Jeg er vokst opp med hunder av forskjellige størrelser og typer. Noen rasehunder og andre en god miks. I tillegg har jeg kurs i adferd og ernæring. Samt handlerkurs for utstilling. Jeg holder også treff og trening for andre.

Som oppdretter er det for meg viktig å bevare hundenes friske helse, mentalitet og deres bruks-egenskaper på jakt (elg, jerv og bjørn), vakt (av hjem og dyrene som hører til der) og gjeting/valling (-av rein). Om de er pene å se til i tillegg til sin store anvendlighet så er ikke det noe minus.

I og med at hundene er så allsidige så egner de seg også innen annen hundesport. Eksempelvis lydighet, agility osv. De er lettlærde og supre familiehunder. Trives like godt som alenehund eller i flokk.Vi er medlem i NKK, NLK, NJFF.

Ailo kommer fra Raiddokas Kennel/ Raili Molin i Sverige. http://www.raiddokas.se/

Birk kommer fra Kennel Jehnajan/ Minna Suihkonen i Finland. http://jehnajan.blogspot.no/

Cisko kommer fra Kennel Lappehiet/ Eva Bompi Kiviärvi i Norge. http://www.lappehiet.net

Dâvvi kommer fra Kennel Vinternatta: Gry Gullbekkhei i Norge. http://www.kennel-vinternatta.com/439045322

Choy er fra Lappholens Kennel, men jeg fikk henne fra Karin Breding, Fløgsätter, Sverige på Kennel Daloms Tenderly. https://www.kenneldalomstenderly.com/

Arja er fra eget oppdrett her i Gudå.

Nyeste kommentarer

08.02 | 16:30

Hei! Det jeg ønsker meg mest av alt er en brun hann-lapp-hund-valp. Jeg har vokst opp med hund, er lærer i Trondheim og er mye på tur i skog og mark.

...
16.12 | 23:58

Hei. Vi er en familie på 3 som vurderer å kjøpe oss en hund til. Fra før har vi en Jack Russell Tispe på 8 år, samt katt. Vi er dyrekjære og aktive.

...
22.11 | 17:32

Hei, jeg er en aktiv jente som ønsker seg tur kamerat. Har litt erfaring med hund tidligere.
Hvordan er med venteliste i 2021?

...
04.07 | 23:14

Hei vi er en aktiv familie på fire og har ønsket oss en finsk lapphund i lenge vi går lange turer og har to barn, går det an og sette seg på vente liste?

...
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE